Skip to main content

Családállítás

 

 

Legközelebbi családállítás időpontja:

Jelenleg egyéni állításra lehet jelentkezni : 06 70 5992571

 

A családállításról

A módszer a családon belüli megromlott vagy konfliktusos helyzeteket rendezi. Kiválóan alkalmas vitás helyzetek megoldására, a családon belüli egyensúly visszaállítására, a család rendszer feltérképezésére, szülő-gyerek viták megoldására.

A Családállítás rendszerét Bert Hellinger dolgozta ki. Hellinger a családállítás működését egy szellemi mezővel magyarázza, egy úgynevezett morfogenetikus mezővel, amely minden családot körbevesz. Ez a mező hordozza a család összes információját, ami generációk óta megtörténtek a családban. Ebben a mezőben alapvető törvényszerűségek működnek, amelyek megsértésével a rendszer sérül, és eredménye a konfliktusokkal teli családi kapcsolatok. A családrendszer felállításakor lehetőség van csoportban és egyénileg is felállítani az adott szituációt. A csoportból szereplőket választunk ki, akik képviselni fogják az adott problémakör érintett szereplőit, majd a mező segítségével eljátsszák a történetet.

Törvények a családrendszer működésében

Két alapvető törvény van, amely mindig érvényesül, az első a hely törvénye: mindenki csak a saját helyén és szerepében tud rendezett és harmónikus életet élni. Aki az életet adja, ő a nagy, aki az életet megkapja, hozzá képest kicsi. Ez nem változhat,mert ez  természeti törvény. A második, az odatartozás törvénye: minden tagnak egyenlő joga van az odatartozásra és senkit és semmit nem lehet következmények nélkül kitagadni, letagadni, elfelejteni, és ide tartoznak a meg nem született gyerekek, az elhaltak is.

Miért fontos állítani?

A rendszer ismétli önmagát, egészen addig, amíg az egyensúly helyre nem áll, ezt úgy érzékelhetjük, hogy sorsok ismétlődnek a családrendszerben, amíg valaki tudatosítja a problémát és megoldja azt. Általában egy külső lökés szükséges ehhez a változáshoz. A családállítás során ezt a külső impulzust adjuk meg a családrendszernek visszaállítva a szeret áramlását a családtagok között.

Milyen változásokat okoz az életünkben?

Az állítás során a morfogenetikus mezővel dolgozunk, amely munka során mély megértések, felismerések születnek és természetesen régóta megoldhatatlannak vélt konfliktusokat oldunk fel a rendszerben, vagy legalábbis elindítjuk a változást,hogy ne az ősöktől hozott problémákat és viselkedésmintákat és sorsokat éljük. A cél,hogy mindenki visszakerüljön a saját útjára, a saját helyére a családrendszerében, mert csak így lehetséges kiegyensúlyozott, harmonikus életet élni.

 

Milyen esetekben hasznos?

-minden a család életét érintő kérdésben nagy hatékonysággal segít

-párkapcsolati kríziseknél -szülő gyerek kapcsolat -döntéshelyzeteknél

-szerepkörök tisztázása

-veszteség után (válás, haláleset)

-függőségek kezelése (pl.generációk óta ismétlődő alkoholizmus)

-ha nem találja a helyét a világban

 

A csoportos állítás előnyei

Lehetőség van egyéni és csoportos állításra. A csoportban állításnál akinek állítunk, az választja ki az ott lévő emberek közül, hogy ki fogja képviselni az adott kérdésben szereplő családtagokat. A képviselők a mezőben saját maguk mozognak, felismerések, megértések és megoldások lehetőségét mutatva. A csoportos állításban minden résztvevő energiája összeadódik, nagyon erős változások indulnak be az állítást követően. Bemutatkozni csak röviden pár mondatban kell,  az állítás közben csak nagyon kevés beszéd hangzik el.

Az egyéni állítás előnyei

Az egyéni állítás annak ajánlott, akit zavar, ha idegenek előtt kell beszélnie a problémáiról. Ilyenkor az állítás csak kettesben történik, egy úgynevezett rendszertábla segítségével, ahol bábuk képviselik a család szereplőit, és egy felülről való rálátást ad a problémára.

 

Gyerekek és a családállítás

A gyerekeknek általában az egyéni állításokat szoktam javasolni. Ha nagyon kicsi, akkor az anyuka jelenlétében történik az állítás. Szülőknek igen tanulságos és izgalmas lehetőség megnézni, hogy gyermekük hogyan látja a családod, a saját kis perspektívájából, mindíg pontos leírást adva a szülők és a saját hangulati állapotáról, illetve az általuk kiválasztott bábuk  a családtagok személyiségjegyekről árulkodnak.

 

Mindkét módszer rendkívül hatékony, nagyon mélyen megy le a probléma gyökeréig.

 

További információk: https://www.youtube.com/watch?v=YLKVmDTxXKs

 

Amennyiben szeretne családállításon részt venni, időpont egyeztetés az egyéni állításokhoz:  a 06-70/599-25-71 számokon lehetséges, vagy e-mailben:asztaizsuzsa@freemail.hu

jelentkezés csoportos állításra az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges:

http://magentalight.hu/jelentkezes-csaladallitasra